Marängnästen med citronkräm

6 portioner
4 äggvitor
2 dl strösocker
Citronkräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
finrivet skal av 1 citron
3 msk pressad citron
Tillbehör:
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar, hallon eller blåbär
1. Sätt ugnen på 100º.
2. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Spritsa ut rundlar, ca 10 cm i diameter, med ett extra varv vid kanten. Det går också att klicka ut marängen och göra en fördjupning i mitten. Det blir lite smet över, som du kan spritsa ut till små maränger om du vill.
3. Grädda ca 2 timmar, tills de känns lätta och släpper papperet. Får de färg, sänk temperaturen till 80º.
4. Citronkräm: Sjud alla ingredienser till en tjock kräm under vispning. Passa noga så att det inte blir för varmt. Kyl i vattenbad under lock.
Lycka till! (Jag lyckades tyvärr inte, eller jag gav upp rättare sagt, noll tålamod, men nån gång så ska jag, det ska jag verkligen!)
Kommentarer
Trackback