Ingen motivation



Idag har jag ingen motivation till att blogga så jag struntar i det. Det blir ju i alla fall ett inlägg om ingenting så det är ju positivt.

Nu ska jag fixa mig lite och sedan göra något vettigt.

Gud va meningslöst att jag ens loggade in på bloggen och började skriva. Aja den bjuder jag på.



"Var nöjd med allt som livet ger, och allting du omkring dig ser, glöm bort bekymmer, sorger och besvär."
- Walt Disney



Fullt ös medvetslös



Idag har dagen varit fullproppad med aktiviteter, eller egentligen inte men det känns som att det har varit mycket. Jag har varit i Uppsala och fixat lite grejer inför skolan och även hunnit köpa inflyttningspresent och hälsat på i Cissis nya rum. Hoppas hon kommer trivas och att hon belv nöjd med presenten (en blomma hon valde med kruka till + en liten chokladask) :-) snällt va?
Efter det käkade vi vid Hummelsta och sedan skjutsade hon mig till farbror Tobbe där jag fick välja och vraka bland en massa gamla skivor, måste därför ha en gamla-skivor/låtar-fest snart :-)

Kom hem vid kvart över fyra och sedan åt jag och nu ska jag i väg på träning. Fullt ös idag, och i morgon blir det likadant, eller något åt det håller i alla fall. Vad har ni gjort?

Nu träning!


"Om du har ont om tid ska du ingenting göra"
- Anton Tjechov



Onsdagsmorgon


Vädret ser rätt okej ut, inte regn och inte så mycket sol, det får duga helt enkelt. Bra väder att gå på stan på, och det är precis vad jag ska göra idag. Riktigt järngäng blir det, jag, syrran, mamma och mormor. Mormor behöver lite shopping så vi ställer självklart upp :-) Ska bli trevligt att umgås en dag som denna!

Jag börjar skolan på måndag och hur mycket ångest har man inte då? Usch, ny klass, plugga litteratur, tentor, vfu, seminarium, föreläsningar, åka buss, sitta i grupp mm. Inte ett enda praktiskt pass. Jag vet inte hur jag kommer att stå ut! Inte röra på mig i skolan som jag gjort i ett helt år nu med min underbara klass. Fy så tråkigt det känns, men men bara att gilla läget, jag är ju faktiskt riktig lärare den 6 juni eller något sådant. Shit måste börja söka jobb snart också, undra vart man hamnar, har ju en del att välja på men man får väl ta det som erbjuds. Men men, det är ett annat problem att ta itu med längre fram.

Vad många tankar som sattes i gång i min hjärna nu, måste nog köra lite king så att de försvinner. 
 

Vi tänker bara när vi stöter på ett problem.
-John Dewey



 

Pannkaka?!



Jag tänkte laga lite pannkakor idag men undrar hur jag ska göra, vilken sorts pannkaka jag ska laga. Ska jag göra pannkakor eller ugnspannkaka?
Jag tror nästan att jag är sugen på ugnspannkaka. Jo, så får det bli. Det var längesen jag åt det också, hoppas bara att det duger för mr D också, men det gör det nog.


Ugnspannkaka

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 40 g smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa mjöl, salt och hälften av mjölken till en slät smet.
  3. Tillsätt äggen och resten av mjölken.
  4. Vispa jämnt.
  5. Smält smöret och rör ner det i smeten.
  6. Häll allt i en smord långpanna.
  7. Grädda i 20-25 minuter.
  8. Servera med en god sylt


Våra fina fönster



   
De här fönsterna är nu putsade och fina. Vilken skillnad det blev, trasan var helt brun efteråt! 
Man ser dock inte riktigt hur mycket de blänker på dessa mobilkort, men ni kan ju i alla fall tänka tanken ;-)


Det som hjälpte mig med jobbet var en mirakeltrasa, en handduk och medlet Glasklart.

Tack för hjälpen!



"Dåligt väder ser alltid mycket värre ut genom ett fönster"
-John Kieran




Vaken och redo för fönsterna



Pigg som en lärka sitter man här och laddar inför det som komma skall. Idag ska jag nämligen putsa fönster. Tror dock att det kommer börja regna, men det kanske går ändå. Spännande ska det bli i alla fall, alltid en konst det där med fönsterputs. Har heller inte gjort det på länge, eller jag har aldrig gjort det i denna lägenhet. Blir en utmaning. Återkommer med resultatet :-)

Först frukost sedan Våra bästa år och sedan så drar jag i gång med mitt lilla projekt.



Ta aldrig någon för givet.

Ha alla dina vänner nära ditt hjärta.

Du kanske vaknar en dag och upptäcker

att du förlorat en diamant när du var för upptagen

att samla på stenar.

Det är bättre att ha få diamanter än många stenar.



Sov lääääänge idag



Vaknade vid 9.00 och gick upp och klädde på mig och gick på toa. Jag hämtade tidningen och gick tillbaka till sängen och tänkte läsa den där. Jag slog på teven också eftersom Våra bästa år börjar 9.50. MEN vad händer? Jo jag somnar om och vaknar inte förrän 11.00! Vilken panik jag fick, men skönt var det och tydligen så var jag riktigt trött så det behövdes, men är dock inte så himla pigg just nu...Jobbigt att sova sådär länge känns som man missat rätt mycket av dagen.

Dagens huvudaktiviteter är följande:
Plocka i hemmet
Tvätta
Träna


Det är ingen lätt konst att sova. För att bemästra den måste man vara vaken hela dagen.
- Freidrich Wilhelm Nietzche



Vad händer?


Torsk igår och svaret är enkelt, vi hänger helt enkelt inte med i div 2. Vi är nog tyvärr inte bättre en det vi är just nu. Vi äger första 40 min sen lite in på andra men sedan orkar vi inte längre. Det är svaret. Vi har inte orken för 90 minuter, vilket är helt sjukt eftersom vi spelar i div 2, inge jälva flickspel. Men det är bara att acceptera. Bara stå ut dom sista matcherna nu och försöka hålla ner siffrorna, kanske kan plocka någon poäng eller så, men aaa, vi får inte blossa upp oss och tro att vi är bättre en vad vi är, tyvärr :-( men efter alla dessa matcher kan man nog dra slutsatsen och börja acceptera. Det blir tufft nu. Men kriga och ge järnet kan vi alltid göra, och det ska vi göra!!! Vi ger inte upp så lätt vi, nu avslutar vi fint och gör det vi kan så blir det nog rätt i slutändan!

Lagfesten då, hur blev den? Jo, den tillbringade vi på en buss i 3 timmar 100 meter från planen som vi spelade på i Nyköping brevid majsfält och kossor. Herre gud säger jag bara!! Bussen pajade och vi fick ingen hjälp förrän tre timmar senare. Men det var trevligt må jag säga :-) Vi tog verkligen vara på tillvaron och gjorde det bästa av situationen. Tack tjejer för en rolig bussförfest :-D
Sedan bar det av till Swedbank för att fixa det sista, dit kom vi 23.07 förresten, den tiden som jag vid 18.30 chansade på att vi skulle vara hemma. Helt sjukt att gissa rätt på minuten! Imponerande! Ungefär vid tolv så var vi inne på BMB och skakade rumpa i schlagerbaren, vid halv två så var det donken som gällde som man hade sett fram emot hela kvällen, och gud så gott det var!!
Vid kvart över två kom jag in genom dörren och gick och la mig.
Vilken fullspäckad dag va?? Herre gud säger jag igen.

Men skoj var det :-) Visst då??

Idag blir det fotboll vid 17.00 på swedbank, ska bli spännande. Viktig match och sådant är alltid roligt att se på.
Heja Skiljebo!



"Börja varje dag med ett leende så har du det överstökat"
- W.C. Fields



Händer mycket just precis nu...



Maten är i full gång, ska försöka hinna bli klar tills tv-kvällen börjar kl 19, alltså om 1 minut, hinner alltså inte.
Men ska i alla fall inte sitta kvar här nu, ville bara uppdatera en snabbis.
Sista jobbdagen idag, sköööönt. Nästa vecka är jag ledig sen börjar jag mitt sista år, helt sjukt. Sen är man lärare, kan inte fatta.... men kanske gör det lite längre fram, förhoppningsvis.

Match imorrn och sedan partaj, hoppas man kan partaja fullt ut nu, med tre poäng i bagaget. Hoppas!!


Ett liv fullt av måsten slutar ofta med ett enda - borde ha gjort
- Otto Ludwig


Ord som sammanfattar dagen/kvällen


Frukost
Jobb
Regn
Sol
Regn igen
Trött
Städa
Lunch
Toaletten
Träning
Fika
Duscha
Sova
Prata
Skratta
Gäspa

Typ dessa ord passar in på min dag...

Idag är den dag, som du fruktade för igår men som aldrig kom.
-Hermann Josef Abs




Skön morgon med onödigheter



Vaknade 8.45 och gick upp direkt. Gjorde i ordning en hyffsad god frukost och satte i gång tvättmaskinen. Läste tidningen, klädde på mig och borstade tänderna och nu sitter jag här. Jag har suttit här i en timme och inte gjort ett dugg, spelat king och sedan surfat runt lite här och var. Till vilken nytta då?? Usch vad datorn kan vara onödig ibland. Bara slösa en massa tid på ingenting.

Nu ska jag snart ha en lunchdejt med Cissi, snacka lite inför skolan mm. Ska bli trevligt, men innan det ska jag uträtta ett ärende på stan, köpa hårnålar. Prio ett i mitt liv just nu! Har haft hårnålar som varit trasiga i håret som inte hjälper ett dugg, men nu ska dom väck! Sedan så måste jag köpa lite skolmaterial också, men det gör jag nog längre fram, börjar ju inte förrän den 1 september.


"Ibland känns det absolut nödvändigt att handla något absolut onödigt"
- Gunilla Dahlgren


Ta tag i dagen



Idag mår jag bättre, känner fortfarande av från magen men det är inget mot vad det har gjort. Usch vad jag hatar att få ont i magen, just den värken också... men men bara att gå vidare.

Nu ska jag ta tag i dagen, tvättningen är redan i gång, kläder är undanplockade och lite "skolgöra" är gjort. Kanske ska ta och städa kylskåpet och plocka i ordning lite i köksskåp? Jo de låter som en bra syssla en dag som denna.
I morgon är det lunch med Cissi som gäller med lite skolsnack och sedan bortamatch.
Torsdag och fredag är det dags att jobba och i helgen är det match och lagferre.

Nej nu ska jag åter ta tag i dagen.



Alla våra drömmar kan uppfyllas om vi har modet att uppfylla dem.
- Walt Disney



Måndag och jag är ledig



Har inte sovit många timmar i natt, magen har krånglat... :-( Så min lediga dag blir väldigt ledig, jag orkar inte göra ett dugg nämligen, Träna sen ikväll förstås men vi får se hur mycket jag orkar ta i, löpning står på schemat...

Nu dags för lunch och sedan ladda inför Kallur! Heja heja heja!



???



I morgon smäller det!



I morgon blir det skräll!
Det är allt jag säger för ikväll!




25-årsfest i morgon också, det kan också vara värt att nämna, gratta syster ännu en gång med lite alkohol och dans :-) Ser fram emot en trevlig kväll!
 


Oj nu blev det mycket mer sagt än vad som står i början, strunt samma.

Skräll blir det!! Visst?


"Att komma försent till en fest är som att hoppa på en karusell i full fart"
- Orson Welles



Konstig känsla


Jag har någon konstig känsla i kroppen, vet inte vad som håller på att hända. Jag är så tjurig och tänder på två röda... Va jobbigt det är och synd om dom i min närvaro, jag ber om ursäkt.

Har nyss varit på träning och benen är tunga, blir trött bara jag rör mig en meter, hoppas det hinner lätta tills på lördag då det är match. Frasse när var det samling nu igen? Nej just ja, du ska ju på the voice, ursäkta att jag fråga om samlingen ;-) glömmer så lätt att du inte ska vara med liksom, men nu ska jag komma ihåg det :-D
 
Sista arbetsdagen i morgon då, sen börjar man skolan igen. Mer exakt är 1 september, så lite ledig hinner man allt vara innan man börjar, skönt. Ladda batterierna lite innan allvaret börjar, sista året nu.......sen är man klar :-D spännande!

Nu ska jag gå och äta risgrynsgröt.


"Försök och misslyckas, men misslyckas inte att försöka"
-Stephen Kaggwa


Säger ingenting så har jag ingenting sagt...


...eller jag kan bara säga ilska och så onödigt att lägga sin energi på.... Usch så onödigt!! Skärpning nu!

Nu ska jag sova och hoppas att alla negativa tankar försvinner, eller i alla fall krypa ner i sängen och kolla tv.



"Det bästa medlet mot vrede är en smula eftertanke"
- Lucius Annaeus Seneca



Så här tjurig känner jag mig just precis nu

men det håller på att gå över som tur är :-)



Känslan stämde!!


Igår kom den efter längtade segern! 3-2 mot Nacka borta.
Så jävla underbart skönt så jag finner inga ord. Fotboll är riktigt kul nu just för tillfället :-)
Äntligen!!!
Och vilket lag vi är då, riktig härlig stämning på alla håll och kanter och vi kan bara vi vill, det såg vi igår. Nu ska vi fortsätta såhär, plocka poäng efter poäng och visa den glöd vi hade igår!
Tack för igår alltså, grymt härligt!


Försök att göra någon glad varje dag, om det så bara är dig själv.



Toppen känsla!



Just nu är det riktigt roligt att spela fotboll och speciellt med vårat lag! Träningen idag var kanon, alla gav allt och grädden på moset var att vi spöa a-laget med 1-0. Riktigt härlig känsla inför matchen på söndag.
Laget spelade verkligen som ett lag, det fanns mycket snack och vi hjälpte varanda rejält.
Det känns riktigt bra nu alltså. Jag trivs med laget och med min mittbackskompanjon, eller jag trivs med hela laget såklart, men det känns extra bra att ha Anna brevid sig, hon gör mig bra :-) 

Nej, så här ska det känns varje dag tycker jag tänk vad livet då skulle vara lätt!

Nu, dags att käka risgrynsgröt och macka, mums så gott! Ingen fredags mat kanske men jag är själv hemma och jag behöver inte krångla till det för att käka något speciellt bara för det är fredag. Jag tycker om risgrynsgröt så det så!

 


Vårat underbara lag :-)



Efter regn kommer solsken Anna och du ÄR bra!!!!!!!



Städa



Nu ska jag städa hemmet. Har nyligen städat min trapp och ytterdörr. Så med andra ord kan man säga att jag städat hela dagen, eftersom jobbet jag har just nu går ut på att städa.
Mina händer och naglar mår inte bra för fem öre :-( alldeles fula och mina nagelband värker... Måste snart få den där braiga handkrämen av pappa.

Nej, nu tillbaka till städningen!


Den dumme städar och städar, geniet behärskar kaos.
- Elmer Diktonius


Höst?



Ja  man kan ju nästan tro att det är höst ute :-( Usch, redan? Va jobbigt...........

Jag jobbar och står i nu för tiden och är alldeles slut när jag kommer hem om dagarna. Tur att vi inte hade träning idag, hade nog aldrig orkat det, utan det är bara att ta nya tag tills imorgon då det är dags igen.

Tvätten är i full gång och jag funderar på att gå och laga mat, men kanske inte riktigt än. Dick tycker att vi ska vänta lite. Maten kommer i alla fall bestå av pasta med bacon och champinjoner och majs. Mums!

Åter till vädret, vad är det som händer? Det är ju faktiskt bara 5 Augusti ute, det ska fortfarande vara varmt när man vaknar om morgnarna och ska kliva på cykeln. Nej nu är det regn och rusk och man vill bara krypa ner i sängen igen.
Nej, fy så tråkigt väder vi har!

Och den 10:de fyller syster 25 år och jag vet inte vad jag ska köpa för något?? Vad önskar du dig? Säg minst 3 saker tack :-) Eller har någon annan något förslag?


Sommaren är härlig, vintern är besvärlig. Våren är mysig, hösten är frysig.



Fotboll


Fotboll idag och fotboll imorgon. Mer än så orkar jag inte. Är helt slut i kroppen och vill bara lata mig. Tur att inte solen skiner idag, då hade jag garanterat haft ångest för att vara tvungen att sitta ute i solen.

Hoppas det inte regnar imorgon bara då det är match. Då är det dags för 3 poäng, eller hur tjejer?? Då jävlar!
Hade ett bra snack också på träningen, hoppas alla tar till sig det bara och vet hur man flyttar över och att vi ska jobba som ett lag och inte en lagdel för sig. Löser vi försvarsspelet och har tålamod i anfallet så gör vi garanterat fler mål än vad vi släpper in. Garanterat! Men då ska vi gör det också, spela äckligt organiserade i försvaret för att sedan blomma ut.
Kom igen nu tjejer, imorgon kör vi!! 

Kanonkul! Nu kör vi, fullfart!
 - Benjamin


RSS 2.0