Hmmm...

Gjorde nyss ett eget skriftligt förhör. Jag fick 6 fel av 83 möjliga. Hmmm, undra om det kommer att gå bra i morgon eller om jag har lärt mig alldeles för lite om varje sak? De 6 felen jag hade har jag nu rättat till och ska plugga in stenhårt idag.

Nu ska jag kolla tv, gissa vad?? :-P

Mästarnas mästare

Nu har jag suttit här med ett leende på läpparna i ungefär 1 timme. Mästarnas mästare är så himla bra, man känner verkligen hur härlig sammanhållning de har i gruppen och vilka tävlingsmänniskor de är. Klockrent program!
Det påminner mig lite om Superstar som gick på trean för flera år sedan, det var också kända idrottsmän/kvinnor som tävlade i olika grenar.

Tävlingsprogram är något jag verkligen gillar att titta på, det kallar jag underhållning på hög nivå. Sedan finns det ju såklart andra program som har hög klass när det gäller underhållning, som t ex Let´s dance, Stjärnor på is, Made in sweden, Färjan och Semestersvenskar.  
De program som har mindre klass när det gäller underhållning enligt mig är t ex Körslaget, Idol, Snillet snackar och fler kommer jag inte på. De är sådana program som jag tröttnar på, kan vara kul någon gång men inte en gång i veckan i flera veckor, de orkar jag inte med helt enkelt.
 
Nu är det dags att sätta i gång med veckans sista plugg. Åh vad jag längtar tills att jag kan mina 83 olika begrepp/gubbar, vilket är mitt mål för dagen. Jag har 12 stycken som inte vill in i min hjärna och det suger.

Hej! 

Vetenskapsfilosofin fortsätter...

Idag är det åter plugg som jag skrev igår, men först en ägg macka och lite yoggi med en stor varm kopp te. Mums! Min frukost blev nämligen lite uppskjuten eftersom jag var tvungen att sova lite extra idag, det var så underbart skönt i sängen, precis så där lagom mörkt i rummet och alldeles för kallt för fötterna att kliva upp.



Hypotetisk deduktiv metod = från det teoretiska till det empiriska (svanar är vita → varje svan vi ser borde vara vit)
Induktiv metod = från det empiriska till det teoretiska (alla svanar vi ser är vita → svanar är vita)

Bra att veta va?

31 besökare

Undra hur det kan komma sig att jag har 31 besökare ungefär varje dag på bloggen, ibland kan det till och med vara 48 stycken. Vilka alla är de? Jag vet om att det är 10 stycken som läser min blogg men mer än så vet jag inte. Det är ju rätt skoj ändå, att det är så pass många som läser, men jag kan inte koppla alla 31 stycken till några jag vet.

Aja, det är väl det som är spännande antar jag, kul att det är några som hittar hit i alla fall. Tusen tack för det :-) även fast jag ibland (oftast) bara skriver för mig själv, en massa onödigt strunt.

Nu väntar Thales, Pythagoras, Hippokrates, Sokrates, Platon, Aristotelse, Euklides, Kopernikus, Galilei, Descartes och Newton på mig, en riktig gubbträff ska vi ha. Önska mig lycka till för i natt ska någon kunna väcka mig i sömnen och ställa en fråga om dom, och då ska jag kunna svaret helt flytande. Gud så bra det låter! Yeah yeah...

Pluggdag idag

Är ledig idag och det innebär plugg, plugg, och åter plugg :-( Ledig imorgon med och på torsdag och det innebär också plugg, plugg och åter plugg :-(
Tenta på fredag :-(
Vilken vecka alltså!

När tentan är gjord så är det hej då-fest för Anname som åker till USA på lördag, och på lördag ska jag på kalas, så det är inte så värst jobbig vecka ändå trots allt. Allting gott, slutet gott, eller hur man nu brukar säga :-)

Nu plugg :-( Vetenskapsfilosofi




Huvudvärk

Mitt huvud känns som en jätteballong och den här jätteballongen håller på att explodera, så den dunkar lite lätt då och då. Varför? Jo det är nog för att jag inte har fått luft på två hela dagar, eller jag fick lite igår, men det var kanske i 1 minut sammanlagt för hela dagen.

Så nu ska jag klä på mig och gå ut och gå en sväng och se om den här jätteballongen kan explodera och försvinna helt. Promenaden kommer inte att bli lång, men lätt att jag hinner få den luft som jag kräver en ful dag som denna, man vill ju inte direkt vara ute länge i detta väder, tyvärr.

Som belöning ska jag köpa mig en chokladkaka och mumsa på, maestro är på bandy-finalen så jag måste ju få lyxa till det lite när jag är ensam hemma.

So long mina vänner!

23 januari

Idag hade/har jag egentligen 2 föreläsningar, men de föreläsningarna finns ute på nätet så då sitter jag hellre vid datorn och läser i genom än att lyssna på någon tråkig j*vel som pratar om forksningsetik som jag ska använda mig av när jag skriver pm och ca en vecka. Jag kommer ju i alla fall hinna glömma bort det. Nej, det är inget för mig. Jag åker ju faktiskt enda från Västerås och då ska det ju vara för att jag ska lära mig något också, och inte bara glömma bort det. Det är inte billigt att åka buss till Uppsala direkt. Ett 20-resorskort kostar 1000 kr, och varje resa man kan slippa spelar otrolig roll, så idag spar jag alltså två resor, lovely!

Nu ska jag fixa lunch och sedan plocka lite här hemma, som man inte hinner med när man väl är i skolan, schemat för dagen är i alla fall fullspäckat fast jag inte åker till Uppsala, som
t ex plugg.....

Trevlig fredag på er!
Tjingeling!


 

Pust och stön

Nu medan de andra i mitt lag springer sina 15 varv runt plan så sitter jag här, med svetten i pannan och har precis gjort mina :-) Jag kom hem tidigare än väntat och då var det bara att dra ut och köra för annars hade jag aldrig gjort det.
MEN så skönt att ha det gjort och gud vad jag längtar tills jag får bra kondis. Tack maestro för att du hängde på, de gjorde vi bra!

Imorn blev jag ledig också och då ska jag äntligen få träffa Julia, en ny liten tjej som kommit till världen. Det ska bli trevligt och självklart ska det bli trevligt att träffa Kryddan också :-)

Nu, dags att duscha och sedan käka. Bra jobbat idag Rebecca!

Tjingeling!

Bildbevis

Här kommer lite bildbevis från middagen där min uppgift var att hacka lök och göra soppan fin :-) Fint va?


   


Tokig!

Igår hackade jag 4 lökar och lökdoften sitter fortfarande kvar i händerna. Hur ska jag få bort den?
Jag har duschat, tvättat händerna i handfatet med tvål, smörjt in dom med hudlotion som luktar gott, skrubbat händerna och suttit med dom i vatten men lukten försvinner inte, den vägrar helt enkelt att försvinna! 
Hur ska den kunna försvinna? Jag håller på att spy varje gång jag för upp mina händer mot näsan, satan så tokig jag blir på det hela!

Magen är kass också, så det var inge bra av mig att käka allt det som jag åt igår på trerättersmiddagen med laget (bla Purjolökssoppa som förrätt och rotfrukter ihop med fläskfilé som varmrätt), ingen vidare bra kombination om man har en mage som är känslig för lök, dock var purjolökssoppan underbart god som jag kommer att göra fler gånger.

Usch, nu kliade det på näsan och jag var tvungen att klia med mina lökfingrar, blääää. Tänk att vara kock då, hur gör dom, för lätt att man hackar 4 lökar då någon gång.

Superduperbra!

Åh va bra det är i mitt liv just nu!
Jag bara ler inombords och ser andra problem som så små. Vilken härlig känsla!

Nu är det helg och jag kan bara slappna av på ett vis jag inte kunnat slappnat av på, på väldigt länge, och bara gå och le. Det kommer bli tufft nu denna termin, men so what, de är bara att gilla läget och stå ut nu till 4 juni, lovely!!!

Idag blir det lite mys med maestro när han kommer hem vid 12.00, käka god lunch och greja lite här hemma. Vid 18.00 så bär det av till ICA-någonting (en lokal med kök och grejer) där jag ska vara med laget en stund, laga tre-rätters och bara umgås.
Lördag får bli som det blir, inge bestämt mer än att käka lunch på pitchers med maestro och ladda inför söndagen.
Söndag, då är det SM i Avesta. Det ska bli skoj, underdogs som vi är så ingen press där inte.

Nu ska jag käka frulle efter en underbart skön nattsömn, som jag heller inte haft på bra länge. Lovely åter igen :-)


Pirr i magen

Idag är det fjärilar som är på besök i min mage, vet bara inte om det är snälla eller onda fjärilar.
Idag kommer beskedet, så omkring 13.00 så vet jag hur min framtid ser ut. Det känns inge vidare :-( men nu är läget som det är och antingen får jag mer erfarenhet ute i verkligheten eller så kan ja gå klart skiten för alltid.

Nu är det dags att bege sig.

Snälla alla ni, håll era tummar för mig nu! Det kanske hjälper!


Glädje

Idag ringde min syster och frågade om hon fick komma över, och självklart fick hon det. Jag undrade bara vad hon ville för det lät som det var något speciellt hon ville, men hon sa inte vad det var i telefonen.
När hon väl kom ca 5 minuter senare så hade hon en påse i handen med ett paket i. Paket var till mig :-) Bara sådär mitt på en vardag att få en present, det händer inte ofta. Hon tyckte jag var värd det så det var väl bara att tacka och ta emot :-) 
I paket så låg det en svart väska, en väska som jag och hon har velat haft väldigt länge. Hon har dock en men inte jag eftersom den var för dyr för mig så jag handla aldrig någon, men nu så har jag också en :-)
Jag blev verkligen överlycklig! Tusen tack syster yster, det förgyllde verkligen min dag!

Det kallar jag glädje, det hade kunnat vara vad som helst, bara tanken var så himla fin tycker jag, och självklart är det ju ett extra plus när det var något jag verkligen velat ha men totalt glömt bort det.

Åter igen tack!
Nu ska jag kolla på ett nytt program på tv4, "semestersvenskar".

Tjingeling så länge!

Färdig


Nu är jag färdig med mitt Pm och jag är riktigt nöjd :-)

Nu ska jag käka frulle och sedan fortsätta min härliga dag som består av tvättning, trevligt, not!

Blå himmel är det ute också, kanske ska ta en promenad i det vackra vädret. Vi får se.



"Ge alla ditt öra, men endast några få din röst"
 - William Shakespeare



Pm

Hela denna dag har hittills gått åt till att skriva pm. Jag är nu inne på min sista 5:e sida och har även hela dagen på mig imorgon att skriva. Jag känner mig supernöjd över det jag presterat idag!

Problemet kvarstår dock när det gäller skolan, men förhoppningsvis så får jag mitt svar imorgon.

Jag håller verkligen alla mina tummar jag har!


Nu är jag värd att inte göra ett skit och det är precis det jag tänker göra, i alla fall fram
till 19.30 då det är dags för träning. Men fram tills dess kommer jag att vara toklat! Så det så.

Tjingeling!

Blir inte alltid som man har tänkt sig..

Rubriken här ovanför stämmer in ganska bra hos mig just för tillfället. Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Igår var det utgång som stod på schemat. Allting var tipp topp fram till 23-tiden, ungefär då började ja må lite dåligt. Förfesten blev tyvärr det enda för mig och vid 23.30-tiden så låg jag och sov. Jag som var så inställd på att gå ut och dansa. Tack ändå tjejer för en väldigt rolig förfest i alla fall :-)

Det är bara en sak av mitt liv som inte blir som jag har tänkt, den andra orkar jag inte gå in på eftersom jag bara blir ledsen då, eller inte ledsen att jag börjar grina och så, utan mer bara känslan av besvikelse. Jag har redan gråtit klart för den saken och börjat acceptera det som man egentligen inte kan acceptera. Nåväl, nu ska jag gå till soffan och kolla tv.
Klockan 21.00 så börjar det en film på tv 4 som jag tänkte kolla på:  


A lot like love

Amerikansk romantisk komedi från 2005. På flyget från Los Angeles till New York träffas Oliver och Emily och de inser snabbt att de är helt fel för varandra. Men under de kommande sju år möts de gång på gång. De kämpar med relationer, föräldrar och karriärer. De träffas allt oftare och vänskapen djupnar. De söker båda efter den stora kärleken men frågan är om den inte finns där mitt framför dem.

Jag tycker den verkar bra faktiskt, men som sagt det kanske inte blir att jag tittar på den, jag kanske somnar och då blir det ju inte som jag tänkt mig.

God kväll!


Party party!

Ikväll är det parta som gäller!
Klockan 18.00 så ska jag in i dimman :-) Det ska bli otroligt skönt, med tanke på allt som är som ett stort frågetecken i mitt liv just för tillfället. Det blir som det blir och jag har verkligen gjort allting för att försöka lösa det hela, nu ligger det inte i mina händer längre. Men det jag kan sammafatta det hela med är att det suger, jag hatar hela jävla Uppsala universitet just för tillfället och kommer säkert göra det forever.

Ni förstår inte så det är lika bra att jag struntar i att förklara.

Nu är det bara att tagga till för fest! Eller vad säger ni Konta kinte och syster yster?!

Tjillevippen så länge!

Nu ska den bort


Vi klarade av våran plan igår eller imorse menar jag, men de var ju helt i onödan och när man väl somnade om efter matchen och vaknade 10.00 så mådde man inte så värst bra. Det var som man inte hade sovit överhuvudtaget, men nu är det gjort och till vilken nytta då?

  
Idag ska jag städa bort julen, och det ska bli så skönt att slippa se det röda även fast jag bara har det i ett rum, men det ska bli skönt i alla fall. När julsakerna är borta så vet man att man går mot ljusare tider och det är något jag vill just nu.

Träning ikväll också, vilket jag inte känner för alls men när man väl kommer dit så flyter det på, men det är just känslan innan som gör att man inte vill. Dels att den är så sent så att man hinner förbereda sig för att krypa ner i sängen och sen också att det är så skönt att bara sitta i soffan och mysa, men sånt är livet.

Ha en trevlig fortsatt trettondedagjul!



Stort problem

Jag har ett väldigt stort problem. Klockan 01.38 så är det final i jvm, Kanada-Sverige (som ni säkert redan vet), och problemet är hur man ska hålla sig vaken? Visst, vi har vänt på dygnet nu när man har varit ledig men inte så sent att vi är uppe halva natten precis.
Våran plan är följande:
Vi kommer att gå och lägga oss och ställa klockan, men frågan är ju om vi kommer orka kolla matchen då, när vi har fått sova några timmar. När vi väl har vaknat ska vi dricka te och äta mackor eller kakor och sedan kolla. Jag är dock väldigt tveksam till att jag kommer att orka titta, men jag ska ju självklart ge det ett försök.

Hur ska ni hålla er vakna? Ska ni kolla matchen?`


Jag återkommer hur väl våran plan fungerade, men det är bara att hålla tummarna.
Heja Sverige!

Kan inte fatta det!!

Jag gick upp 9.30 och satte mig direkt vid datorn. Klockan 11.40 blev det paus i skrivandet för besök av svärföräldrarna. Klockan 12.30 satte jag mig vid datorn igen och 13.40 så var jag färdig med mina 2 sidor om koncentrationssvårigheter.
Jag kan inte fatta det, det gick så fort och allting bara flöt på. När den känslan sitter i kroppen så skulle jag kunna plugga hur länge som helst, men "tyvärr" har jag inget mer att plugga idag. Gud så tråkigt! (ironin bara flödar)

Nu ska jag fira med att spela lite betapet på datorn. Me like :-)

Värt ett försök i alla fall

Nu gjorde jag ett försök för att få bort ångesten genom att ta ett bad. Tyvärr lyckades jag inte, men nu är jag i alla fall mjuk i och på kroppen och alldeles varm, redo för att se på tv. Tjo för idag!
 

Sakta men säkert...


Nu börjar ångesten över skolan sakta krypa sig allt närmare mitt huvud. Jag tänker på den mer och mer och det gör mig stressad fast jag har två lediga dagar kvar. Fast så himla lediga kommer de inte att vara, jag måste skriva 2 sidor om koncentrationssvårigheter innan onsdag så det gäller att skriva satan måndag och tisdag. Pust och stön! Inge vidare bra känsla det där med ångest, allting blir bara så jobbigt då. När jag har ångest så är jag väldigt lätt irriterad och mitt humör behöver inte mycket för att snabbt förändras.

Ja som sagt, sakta men säkert så är den på väg, den där jävla ångesten!


Andra dagen på det nya året


Vi är redan inne på andra dagen av det nya året, det går undan må jag säga. Snart är det dags att börja sista terminen och känslorna är si sådär. Drygt att plugga men kul att träffa alla igen och få in lite rutin i sin vardag, det mår jag mycket bättre av. När ledigheten i skolan är slut drar även träningarna igång och det ser jag fram emot. Jag har varit lite väl lat nu de senaste dagarna, men det är ju så det ska vara när man är ledig :-)

Imorgon är det cup i Avesta som gäller och det ska bli skoj för det blir många matcher att spela, undra hur man kommer orka det?! Det visar sig, alltid skönt att röra på sig och träffa laget.

Nu ska jag vandra upp till syster-yster och kolla om hennes blommor lever. Jag har varit blomvakt denna vecka som hon har varit bortrest, men nuförtiden behöver man inte vattna blommor så ofta, vilket jag gjorde ganska mycket förut. Men ju äldre man blir desto klokare när det gäller att ta hand om växter.  

Tjingeling så länge då!

RSS 2.0