Balkongen

Snart blir det mys på balkongen med trevliga människor och god dryck, samt lite gottigt tilltugg. Jag har alltså en mycket trevlig fredagkväll framför mig!




Hoppas ni får en lika trevlig fredagkväll som mig!
Kramelikram

Ont i hjärtat

Nu har jag ett sånt där ögonblick som gör att jag får ont i hjärtat.

Det sitter en äldre tant ensam utanför mitt fönster, på gräsmattan vid en buske, i solen med sin rullator. Hon sitter där alldeles ensam och bara stirrar rakt fram. Det gör så ont i mig att hon sitter där ensam.
Det är en fin tant och hon ser snäll ut, men ensam :-(  Visst behöver det inte vara synd om henne för att hon sitter ensam, men jag börjar genast tro att hon har förlorat nån eller att hon aldrig har haft någon... 
Det behöver ju inte vara så, men jag tänker alltid så när jag ser äldre människor som går ensamma. Dumma tanke! Jag kan nästan börja gråta nu....

Nej nu ska jag nog gå ut och slänga soporna och säga hej åt henne, kanske prata lite om det fina vädret, då tror jag att jag mår bättre och säkert hon med. Fina tant!
 

SOL

Det är såna här dagar när man är student som man kommer sakna sen när man börjar arbeta. Att vara ledig på en vardag och att man kan sitta ute i solen med ett korsord, en flaska kallt vatten och bara njuta. Härligt! 
Men samtidigt kommer det också bli skönt att komma in i nya rutiner och att man vet att man arbetar varje dag och att man kan börja planera lite mera. Med ett skolschema, kan det ju nästan se ut hur som helst, och ändringar blir det.

Nu ska jag fortsätta njuta ute i solen som student och sedan mysa och käka lunch ute på balkongen. Just nu är livet bra underbart!

 (Smögen 2006)

Trött på mig själv!

Att jag aldrig kan vänta!
Det är ju faktiskt bara 7 dagar kvar... Men nu är det som det är, men denna sida är något jag inte gillar hos mig själv.
Så tråkigt av mig så jag finner inga ord...

Nu ska jag städa och skämmas lite, städningen får bli mitt straff för dagen.

Satan i gatan alltså!!

Äntligen

Nu är det gjort!!!

Nu har jag tackat nej till två tjänster och valt en :-D Känns som att mitt hjärta blev 100 gånger lättare, det var nog många stenar som försvann därifrån. Det känns riktigt bra med detta beslut, jag vet vad jag kommer att göra ett bra tag framöver, och sedan får man ju se vad som händer. Det ska bli så otroligt kul och spännande, jag längtar redan till 3 Augusti :-)

Examensarbetet lämnades in igår också, så nu får det bära eller brista. Vi har gjort det vi kunnat, och vi känner oss rätt så nöjda. Idag fick vi det arbetet som vi ska opponera på den fjärde juni, och det kommer bli spännande. Det är mycket som händer nu.

Nu ska jag fortsätta le och sedan cykla ner på stan för en lunch med Kryddan. 

Tjingeling

  

Reklam

Det var bättre förr....










Härliga fredag!

Ledig dag idag!
Dagen började med en lite tripp till Tuna park med Maestro. Där handlades det byxor och present till Konta-Kinte som fyller år imorgon. Vi åt gott och hade det trevligt. Efter det åkte vi hem och sov middag en halvtimme ungefär, för att sedan åka på träning. Eller jag åkte på träning, och Maestro åkte och fiskade.

Nu sitter jag här i min ensamhet och ska snart vandra in i vardagsrummet för att glutta lite på Talang, som jag för övrigt inte är ett dugg intresserad av egentligen, men eftersom det inte finns så mycket annat att kolla på, så får det gå ändå.

Imorgon är det kalas/fest som gäller, men eftersom det är match på söndag är jag bara ett trevligt sällskap som håller mig till saft/vatten. Det får gå det också, och mitt sällskap är ju vana. Det har ju hänt ett X antal gånger, att jag får hålla mig till saften, men jag inte är bitter för det inte. Nej då, ibland så händer det, att vi prickar in rätt tillfällen då jag får slippa saften, men inte denna gång tyvärr..

För övrigt så älskar jag Polly!

.

Ytterligare en :-)

Intervjun verkar har gett resultat. Igår ringde en förskola och var intresserad och idag ringde ytterligare en :-) På måndag blir det besök på två förskolor, spännande va? :-)

Lovley day alltså på den fronten, och på examensarbetsfronten går det också lovely, men där emot på tvfronten på en tisdag, in my a**. Okej om jag följer desperate, men det gör jag inte längre, så alltså finns det ingenting på tv på en tisdag. Därför skulle det vara så perfekt om man hade träning då, men nu är det ju match imorgon, så det går ju inte.

Nej, jag ska fortsätta le nu och fira med lite Tepz.









Jag bjuder på en bild idag, Rebecca som blond. Lovely! :-) 


(Hollywood-tema på en fest för några år sedan. Jag var Sandy i Grease tillsammans med syrran som var Frenchy. Övriga medlemmar var Jocke: Johnny Depp, Dick: Slash, Maria: Oprah, Lumpan: Spindelmannen.)


Intervju

Nu har jag gjort min första arbetsintervju, och den gick väl i det stora hela helt okej.  Jag var riktigt nervös innan och under intervjun, och kände att min röst inte lät som den bruka och att jag ibland babblade på om allt möjligt, vilket är så typiskt mig när jag är nervös. Men jag bidrog till en del skratt också, vilket kändes positivt och stämningen blev genast mycket lättare och jag blev mer bekväm i i stolen där jag satt, medan 5 stycken personer granskade mig rakt i genom, i alla fall som det kändes. Nu är det över!

Jag har nu gjort det jag kunnat så nu är bollen hos dom. Tror dock inte allt för mycket på att få något att de fyra tjänsterna eftersom jag aldrig arbetat på en förskola förut, men de var värt ett försök i alla fall. Man måste ju börja nånstans.

Nu är jag ännu en erfarenhet rikare, vilket känns bra, och nu är det bara vänta och se...  

Tjingeling!

Äntligen!!

Så, nu har vi äntligen haft vår första lagfest sen jag kom till Franke och den blev riktigt lyckad!! Tusen tack tjejer, för en grymt trevlig kväll, med dans, god dryck, trevligt sällskap och allt var det var!
Den började hos Thors (tack för det) och avslutades på BMB, för vissa, och även där var det lyckat! Hoppas att nästa fest kommer inom en snar framtid.








Nu ska jag fortsätta vara nervös inför morgondagen, då är det ju dags för intervjun. 3 starka sidor och 3 svaga sidor?! hmmmm. Förslag någon??

Allergisk?

Det är inte mycket som händer för min del just nu, mer än att jag skriver examensarbete och att jag är snorig och har en värkande och slemmig hals. Undra om jag är allergisk mot pollen? Kan man bli det när man är 23 år? Det kan man säkert. Det är nämligen det jag tror att jag är eftersom min hals är slemmig och näsan är täppt, men det är bara att gilla läget.

På lördag är det fest och jag toklängtar till den! Var en evighet sen jag festade sist, vill inte ens gå in på när det var... Tråkigt värre, men på lördag blir det äntligen av :-)
Så här glad är jag för det (som bilden här nere visar) och jag hoppas att jag kommer få göra det jag gör på bilden (dansar och sjunger i schlagerbaren) även på lördag! Party party!!!
 




Bara att tagga om

Då var det dags igen då, för match! Denna gång är det mot Munktorp där jag har en gammal lagkompis som spelar, Frasse Fransson :-) De blir spännande att se hur det slutar. Bara att tagga om från vinsten i Sura!

För övrigt har jag ont i min knöl som sitter på handleden, den värker och har sig, inge bra alls :-( Jag undrar vad jag kan ha gjort som gör att det värker så mycket just idag... Det är en bra undring faktiskt, för jag har inte en aning om vad det kan vara.

Nej nu ska jag umgås lite med Maestro och käka och sedan åka iväg, nu jävlar kör vi igen tjejer!!

Tjo på ett tag!
(Julia undersöker mig efter en match och upptäcker att jag är svettig)

 

Full rulle!

Denna dag har varit jobbig... Upp tidigt och i väg till Uppsala redan vid 7.00, det säger ju allt, på en fredag!! 
När man väl är där på en fredag så vill man ju åka hem i tid, men icke blev det så inte. Nehej du, vi satt kvar till 16.00! En riktig heldag i skolan för att skriva, skriva och åter skriva. Det var längesen man var där så länge, och på en fredag också, då ska man ju vara ledig eller i alla fall ta 12.45 bussen hem. Men nej då, vi var tvungna att sitta kvar för att hinna med det vi ska göra på vårt arbete, men på en fredag. (ja jag vet jag nämner fredag väldigt mycket nu, men det tar liksom emot att vara borta så länge på en sådan dag) 

På grund av detta missade jag träningen, jag kom hem väldigt sent, jag visste att jag var tvungen att laga mat och jag var noll motiverad till allt som skulle göras hemma, när man kommer hem 18.00 på en fredag

Jag löste det ganska enkelt, jag köpte med mig donken hem och åkte till syster och hämtade inspelningen av Grey´s och drog hem och slökollade och nu sitter jag här.

Förresten på vägen hem......
Tom i bollen som jag var efter denna hårda pluggdag så somnade jag till på bussen på väg hem (som man brukar göra) och då plötsligt ringer telefon, och det var från rekryteringscenter. JAG SKA PÅ MIN FÖRSTA ARBETSINTERVJU DEN 18 MAJ!! Wihooooooooooooo
Jag blev överlycklig, och nervös, men allt det jobbiga jag varit med om under dagen försvann direkt och jag såg bara positivt på allt!
Gud så spännande :-) Kanske inte så att jag får jobbet, men just att jag ska på min första riktiga arbetsintervju, det är ju något otroligt stort i mitt liv. Nu är jag snart utbildad till det jag vill bli efter 4 hela jävla år!! Det är stort!!
Nu är jag på väg att bli vuxen, på riktigt!!
 
...och för övrigt så nämnde jag fredag 5 gånger i detta inlägg, som ni förstår så är fredag en helig dag för mig.

Nu ska jag fortsätta vara glad över min första arbetsintervju som komma skall, och lämna datorn för ett tag. Man kanske ska ta en cider i ensamheten och fira lite och sedan är det ju faktiskt hockey också. Hmm det tåls att tänka på....!? 

Tjingeling!!

23 år och 3 poäng :-)

3 poäng igår mot Sura! Riktigt skön seger må jag säga!
Och så fyllde man 23 år, det är ingen ålder ju, jag skulle vilja ha fyllt 25 eller nått sånt, ja jag vet jag är konstig.

Idag har jag tandvärk, det där den där jävla visdomstanden igen, har ont i hela nedre sidan i munnen. Satan i gatan va drygt!

Det var allt jag hade att skriva, har nämligen skrivit så mycket idag på arbetet att jag inte har någon ork att skriva här.

Tjingeling och Heja Sverige!


Vi är ett riktigt bra gäng vi!


Hipp hipp hurra...

...på min födelsedag!! Grattis mig själv :-)


Sitter nu i Uppsala och skriver på examensarbetet. Vilket firande av min födelsedag va?? Och ikväll blir det fotbollsmatch mot Sura, jag är grymt taggad!!


Ska jag gå ut eller inte?! Det är frågan...

Jag som trodde att man skulle till Uppsala idag och plugga, så blev det inte. Det blev plugg hemma isället, inte så dumt faktiskt med tanke på det ruskiga vädret ute, då slapp jag helt enkelt bege mig ut i rusket tidigt på morgonen.

Men frågan är ju om jag kommer komma ut idag överhuvdtaget?! Jag funderar på att dra på mig lite "rusk" kläder och ta en promenad till affären och handla, det är ju faktiskt något som måste göras, alltså handlas. Att behöva gå ut är ju faktiskt också ett måste, med tanke på att jag verkligen suttit inne framför datorn heeeeela dagen.

Hmmm, nu är det nog dags att ta ett beslut, och beslutet lyder följande: Jag klär på mig och tar cykeln till affären och sedan cyklar jag hem, för jag hatar att promenera och speciellt i detta väder också, men det spelar faktiskt ingen roll vad det är för väder, jag tycker inte om att bara gå ut och promenera.

Tänk om jag hade en hund eller en bebis, då kunde jag gå ut och gå för att rasta hunden eller för att bebisen skulle få lite luft, det skulle inte vara några problem överhuvudtaget att gå ut då, men nu när det bara är jag så finner jag ingen ro att bara promenera. Konstig tanke kanske, men så är det. Jag kan inte bara gå ut och gå en sväng, utan då måste jag ha ett mål med min promenad, typ att jag ska posta brev, hämta ut post, handla eller gå till någon/något.
Kanske dags att köpa hund då, eller skaffa barn! Hahaha! Jag bara skoja!

Tjingeling!

Konfirmation!

Idag var man en stolt och rörd kusin!

Min kusin Hanna konfirmerades idag, och inte nog med det, hon sjöng solo i kyrkan inför alla människor, och inte nog med det, det var en så mäktig låt, "Gabriellas sång", och inte nog med det, det var så himla vackert! Tårarna rann och gåshuden kom då och då. Hon var så duktig, min kusin Hanna! Hon har talang för att sjunga, och detta var något jag inte visste, men nu vet jag. Min kusin kan sjunga!!!
Jag finner inga fler ord, mer än att jag grät rejält.

Här kommer lite bilder från dagen!


Så här kul hade vi i kyrkan
 

Konfirmanderna plus lite släkt
  

Min fina och duktiga kusin Hanna
   


Marängnästen med citronkräm



6 portioner

4 äggvitor
2 dl strösocker

Citronkräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
finrivet skal av 1 citron
3 msk pressad citron

Tillbehör:
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar, hallon eller blåbär

1. Sätt ugnen på 100º.
2. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Spritsa ut rundlar, ca 10 cm i diameter, med ett extra varv vid kanten. Det går också att klicka ut marängen och göra en fördjupning i mitten. Det blir lite smet över, som du kan spritsa ut till små maränger om du vill.
3. Grädda ca 2 timmar, tills de känns lätta och släpper papperet. Får de färg, sänk temperaturen till 80º.
4. Citronkräm: Sjud alla ingredienser till en tjock kräm under vispning. Passa noga så att det inte blir för varmt. Kyl i vattenbad under lock.


Lycka till! (Jag lyckades tyvärr inte, eller jag gav upp rättare sagt, noll tålamod, men nån gång så ska jag, det ska jag verkligen!)

Plantering

Dagen började med en cykeltur till Råby IP med Fryks, och där hade vi en rätt så hård och rolig träning som väntade på oss. Efter den så cyklade vi hem, såklart :-) , och så drog jag och Maestro till Plantagen för att handla blommor och lite annat smått och gott till balkongen.
Så dagen till ära har vi tillbringat på balkongen för att göra den sommarfin, och det blev den. Vi är dock inte riktigt klara, men det får duga så länge. Det blev också en grillning på det, men vi satt dock inte ute eftersom de var lite småkyligt.

Här kommer lite bilder från våran planteringsdag på balkongen :-)


Här ser ni våran arbetsplats och lite förberedelser, tyvärr har vi inga riktiga verktyg för att hålla på att plantera, så vi får taga det vi haver, som ni ser på bilden till höger. Det är faktiskt något vi måste inhandla. 
  

"Det är så kul att plantera" (not) eller jo, lite :-)
    

Maestro planterade även lite kryddor och tomater. Undrar ifall det blir något...
    


Nu vill jag att det ska bli sommar på riktigt så att man kan sitta ute och njuta på sin härliga balkong!
Jag avslutar med denna "vackra" bild :-) haha! 
 


Trevlig lördag på er!

Maräng!

Hur lyckas man göra den perfekta marängen?

Jag lyckas i alla fall inte, det är något som är säkert! Puh, det är därför jag inte ska laga mat (jag brukar heller inte göra det som tur är), jag blir bara sur när jag misslyckas.

Men denna "maräng" som jag har gjort nu till en efterrätt går nog att äta ändå, smaken är ju helt okej, men mitt marängnäste blir inte som det var tänkt, utan mer marängmos med citronkräm och jordgubbar uppe på. Hahaha! På bilden ser det så himla fint ut, men i verkligheten...Hahaha! Jag kan inte mer än skratta! Hahaha!

RSS 2.0